måndag 26 november 2012

Den Perfekta Husägaren

Nu har vi bott i vårt hus i ganska exakt 2 år. Underbart.

Det jag dock noterat under våra 2 år som husägare är följande:

Det finns olika slags husägare Idag tänkte jag behandla den Perfekta Husägaren. 

Den Perfekta Husägaren är inte sällan en man. Ofta en äldre, ensamstående sådan. Han skottar bort snön gärna vid sjutiden på morgonen. Han krattar så fort minsta lilla löv faller till marken. Han har inga rabatter. Han har till och med asfalterat en liten gång mitt i trädgården så trädgården ska se perfekt ut. Symmetrisk.  De eventuella buskarna som finns i trädgården är klippta efter konstens alla regler. Inte ett strå behöver stå ensam i blåsten och svaja.
Om man tar en närmare titt på Den Perfekta Husägarens fönster så är det självklart nymålade. Ny skrapade. Jämt. I fönstret står max två växter i samma färg. Med perfekt avstånd i från varandra.
Den Perfekta Husägaren går ofta omkring i arbetskläder. Ibland tar han små promenader och tittar hur grannarna har det. Han säger inget, han klankar inte ner, men han tänker.
Bilen är fläckfri. Den får sig en omgång minst 1 gång i veckan.
Den Perfekta Husägaren tränar på gym, motionerar och städar 3 dagar i veckan. Räkningarna ligger prydligt instoppade i ett fack i någon låda som nyss har blivit putsad.

Och inte att förglömma. Garaget. Det finns krokar och spikar och hyllor och lådor till allt. Verktygen hänger till och med i storleksordning. Gräsklipparen är noga avtvättad efter sommarens arbete. Snöskyfflar och spadar hänger likt reliker på väggarna. En sak av varje.

Målarpenslarna är ordentligt renggjorda och står i en liten glasburk.
Han åker till tippen en gång i veckan och gör sig av med papper och kartonger och diverse bråte han hittat i källaren som han går igenom varje söndagkväll.

Och nu när det lider mot jul så kommer han ställa upp en adventsstake i köksfönstret samt sätta ut EN lykta som får lysa upp ingången. Och det får räcka.

Den perfekta Husägaren är egentligen en perfekt granne. För han gör inget väsen av sig. Och han kommer gärna med tips och råd om man frågar.

Men. Det är ingen du blir nära vän med. För han behöver inga vänner. Han har ju huset.



...............................................................................................................................................................

I skrivande stund är det någon här från typ gatukontoret eller något och sågar ner våra fina, stora buskträd. De stör tydligen trafiken. Jag gick ut i min Hello Kitty t-shirt och frågade vad som stod på. Jag såg antagligen ut som dottern i familjen. Och jo. Tydligen är våra buskträd för yviga och repar backspeglar på lastbilar.

Jaha, sa jag. Då ordnar vi väl det till nästa år då.

Det är mycket man ska tänka på när man har hus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar